Σχετικά με εμάς

Helessence - αρωματικά κεριά και αρωματικά προϊόντα

Η πεμπτουσία της Ελλάδας

Η Helessence είναι ένα στούντιο κατασκευής κεριών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από το 2015 παράγουμε αρωματικά κεριά και αρωματικές δημιουργίες με έμφαση στην ποιότητα των αρωμάτων και την καινοτομία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μικρά κομμάτια αρωματικής τέχνης που να αντανακλούν σε σχήμα και να αρωματίζουν το διαχρονικό και διαρκές πνεύμα της Ελλάδας.

Η φιλοσοφία μας

Ο ιδρυτής της Helessence, Θεόδωρος Βασιλιάς, ξεκίνησε το ταξίδι του στον υπέροχο κόσμο των αρωμάτων το 2012 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά αποστακτήριο λάβδανου στην Κρήτη. Το μοναδικό και μαγευτικό άρωμα του κρητικού κίστου, που δεν μύριζε τίποτα από όσα είχε ξαναμυρίσει, τον ώθησε να βρει τρόπο να αιχμαλωτίσει και να διαδώσει τα μοναδικά αρώματα της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο.

Η αναζήτηση για αυθεντικά αιθέρια έλαια τοπικής παραγωγής ήταν δύσκολη. Η παραγωγή τους ήταν μικρή και ασταθής. Αλλά με υπομονή και αφοσίωση στο όραμα της Helessence, αναπτύχθηκαν οι πρώτες φόρμουλες. Φόρμουλες που θα μπορούσαν να αποτυπώσουν στο έπακρο την απαράμιλλη ομορφιά αυτών των μοναδικών αρωμάτων.

Έτσι δημιουργήθηκε η σειρά Essence. Η αρωματική μας ναυαρχίδα από αρωματικά κεριά που περιλαμβάνει το επίθημα του ονόματος της εταιρείας μας και περικλείει την πεμπτουσία της Ελλάδας. Αγνές, ακατέργαστες, οργανικές μυρωδιές, αναμνήσεις, εμπειρίες και μια φιλοσοφία ζωής που δεν περιλαμβάνει τίποτα το περιττό.

Η Elements ήταν η δεύτερη συλλογή που λανσάραμε το 2017, η οποία περιλαμβάνει 5 από τα πιο ξεχωριστά και αξιαγάπητα αρώματα: Βανίλια, Μόσχος, Σανδαλόξυλο, Κανέλα & Λάιμ, το καθένα να αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο της φύσης. Αυτή η entry συλλογή στον κόσμο της Helessence, διαθέτει 25 μοναδικούς συνδυασμούς των προαναφερθέντων αρωματικών νότων που είμαστε πολύ σίγουροι ότι καλύπτουν σχεδόν όλα τα αρωματικά γούστα!

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2021 παρουσιάσαμε τη συλλογήEnclaves σε συνεργασία με έναν από τους πιο διάσημους κατασκευαστές αρωμάτων στην Ευρώπη, την Payan-Bertrand. Περιλαμβάνει 5 εξαίσιους συνδυασμούς αρωμάτων όλοι με ξυλώδεις/γήινες βάσεις και έχουν πάρει το όνομά τους από μυθολογικά μέρη στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε 2 αποκλειστικές και εποχιακές συλλογές που θα κάνουν τις εμφανίσεις τους μόνο σε ειδικές... περιστάσεις. Μείνετε συντονισμένοι!

Βιωσιμότητα

Κερί: Χρησιμοποιούμε μόνο κερί σόγιας/καρύδας που παράγεται από ευρωπαϊκές φάρμες σόγιας. Το κερί σόγιας δεν είναι μόνο ανανεώσιμο, αλλά παράγει επίσης ένα σταθερότερο κάψιμο που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σταθερή απόδοση αρώματος. Επίσης, το κερί σόγιας/καρύδας παράγει καθαρό καπνό όταν καίγεται σε αντίθεση με τα κεριά με βάση το πετρέλαιο που δεν είναι μόνο μη ανανεώσιμα αλλά και τοξικά.

Αρωματικά Έλαια: Συνεργαζόμαστε με δεκάδες μικρούς έως μεγάλους κατασκευαστές για να δημιουργήσουμε τα επιλεγμένα μας αρώματα. Όλα έχουν έδρα είτε στην Ελλάδα είτε εντός της ΕΕ και διαθέτουν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας. Τα αρώματα μας δημιουργούνται από συνδυασμό φυσικών και υψηλής ποιότητας συνθετικών συστατικών.

Λόγω του ότι η διαδικασία παρασκευής των αιθέριων ελαίων είναι από τη φύση της μια μη βιώσιμη πρακτική, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσα όσα ακριβώς χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε ένα αυθεντικό άρωμα. Για την υπόλοιπη φόρμουλα (συνήθως πάνω από 65%) χρησιμοποιούμε συνθετικά έλαια. Λάβετε υπόψη ότι προμηθεύουμε μόνο αρωματικά έλαια χωρίς φθαλικές ενώσεις, χωρίς αλλεργιογόνα, που σημαίνει ότι είναι ασφαλή για καύση.

Φιτίλια: Χρησιμοποιούμε μόνο βαμβακερά φυτίλια επικαλυμμένα με φυτικό λάδι, καθώς όλα τα συστατικά είναι βιώσιμα και μη τοξικά.

Δοχεία & συσκευασία: Όλα τα δοχεία που χρησιμοποιούμε μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αλλά μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν (αφού καθαριστούν). Αυτό ισχύει επίσης και για όλες τις συσκευασίες μας που είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο χαρτί. Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό όταν αποστέλλουμε τα προϊόντα μας ή όταν χρησιμοποιούμε θα είναι από μια χονδρική προμήθεια που μας έχει αποσταλλεί.

Αποτύπωμα άνθρακα: Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για το αποτύπωμα άνθρακα των τελικών προϊόντων μας προμηθεύοντας τα περισσότερα προϊόντα μας από την Ελλάδα με ελάχιστη απόσταση μεταφοράς. Τα δοχεία, τα φυτίλια, τα αιθέρια έλαια και οι συσκευασίες προέρχονται από ελληνικά εργοστάσια με απόσταση μικρότερη των 350 χιλιομέτρων από τη βάση μας. Τα κερί και τα αρωματικά έλαια προέρχονται από την ΕΕ.