Helessence candles inspired by the beauty of the greek natural landscape

H E L E S S E N C E

The essence of Greece

H Helessence είναι ένα στούντιο κηροποιίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 κατασκευάζουμε χειροποίητα κεριά με φυτικές πρώτες ύλες, αρωματικά και αιθέρια έλαια με έμφαση στην αρωματική ποιότητα και την άψογη απόδοση καύσης. Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε μικρά κομμάτια τέχνης που να αντανακλούν σε σχήμα και άρωμα το διαχρονικό και παγκόσμιο πνεύμα της Ελλάδας.

H φιλοσοφία μας

Ο ιδρυτής της Helessence, Θεόδωρος Βασιλιάς, ξεκίνησε την διαδρομή του στον υπέροχο κόσμο των αρωμάτων το 2012 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά ένα αποστακτήριο λαδανιάς στην Κρήτη. Το μαγευτικό και απόκοσμο άρωμα του κρητικού κίστου, που δεν έμοιαζε σε τίποτα που είχε μυρίσει ποτέ, τον ώθησε να βρει έναν τρόπο να αποτυπώσει και να διαδώσει τις μοναδικές μυρωδιές της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο. 

Η αναζήτηση αυθεντικών αιθερίων ελαίων τοπικής παραγωγής ήταν δύσκολη. Η παραγωγή τους μικρή και ασταθής. Όμως με υπομονή και προσήλωση στο όραμα της Helessence, αναπτύχθηκαν οι πρώτες φόρμουλες που μπορούσαν να αποδώσουν στο 100% την ασύγκριτη ομορφιά αυτών των μοναδικών στον κόσμο μυρωδιών.

Έτσι δημιουργήθηκε η σειρά Essence. H εμβληματική συλλογή αρωματικών κεριών που περιλαμβάνει το δεύτερο συνθετικό της εταιρίας μας και που περικλύει μέσα της την πεμπτουσία της Ελλάδας. Αρώματα αυθεντικά, αναμνήσεις, εμπειρίες και μια φιλοσοφία ζωής που αποτάσσει από επάνω της οτιδήποτε το περιττό. 

Οι συλλογές κεριών που ακολούθησαν δημιουργήθηκαν για τους λάτρεις των πιο "παρφουμέ" όπως λέμε εμείς αρωμάτων. Όμως πάντα πιστοί στο πνεύμα της Helessence, το τελικό αποτύπωμα είναι πάντα αυθεντικά μεσογειακό, οικείο σε εμάς τόσο σε εμφάνιση όσο και μυρωδιά.

Οι συλλογές των αρωματικών κεριών μας

Στο κατάστημά μας θα βρείτε 4 μοναδικές συλλογές κεριών, η καθεμιά με το δικό της αισθητικό και αρωματικό στιλ για κάθε γούστο.

  • Ανακαλύψτε τις μονοαρωματικές επιλογές από 100% αγνά αιθέρια έλαια ενδημικών φυτών της Ελλάδας στην συλλογή ESSENCE.
  • Βρείτε το δικό σας αγαπημένο αρωματικό συνδυασμό με 15 επιλογές από την συλλογή GRAECIA ALBA
  • Ταξιδέψτε σε αγαπημένους Ελληνικούς προορισμούς με τη σειρά αρωματικών κεριών GRAECIA FUGA.
  • Και τέλος εμπνευστείτε από τα στοιχεία της φύσης με την premium συλλογή χειροποίητων κεριών ELEMENTS.

 

Helessence sustainability

Βιωσιμότητα

Κερί: Χρησιμοποιούμε μόνο κερί σόγιας που παράγεται από ευρωπαϊκές φάρμες σόγιας. Το κερί σόγιας δεν είναι μόνο ανανεώσιμο ως προϊόν, αλλά παράγει επίσης ένα σταθερότερο κάψιμο που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σταθερή απόδοση αρώματος. Επίσης, το κερί σόγιας παράγει καθαρό καπνό όταν καίγεται σε αντίθεση με τα κεριά με βάση το πετρέλαιο που δεν είναι μόνο μη ανανεώσιμα αλλά και τοξικά.

Αρωματικά Έλαια: Συνεργαζόμαστε με μυριάδες μικρούς έως μεγάλους κατασκευαστές για να δημιουργήσουμε τα αυθεντικά μας αρώματα. Όλες οι εταιρίες έχουν έδρα είτε στην Ελλάδα είτε εντός της ΕΕ και διαθέτουν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας. Τα αρώματα μας δημιουργούνται από έναν συνδυασμό φυσικών και υψηλής ποιότητας συνθετικών συστατικών.

Επειδή η διαδικασία παρασκευής των αιθέριων ελαίων είναι από τη φύση της μια μη βιώσιμη πρακτική, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο ώστε να επιτύχουμε μια αυθεντική απόδοση αρώματος. Για την υπόλοιπη φόρμουλα (συνήθως πάνω από 65%) χρησιμοποιούμε συνθετικά αρωματικά έλαια. Λάβετε υπόψη ότι προμηθεύουμε μόνο αρωματικά έλαια χωρίς φθαλικές ενώσεις και χωρίς αλλεργιογόνα, που σημαίνει ότι είναι ασφαλή για καύση.

Φιτίλια: Χρησιμοποιούμε μόνο βαμβακερά φυτίλια επικαλυμμένα με φυτικό έλαιο, καθώς όλα τα συστατικά είναι βιώσιμα και μη τοξικά.

Δοχεία & συσκευασία: Όλα τα δοχεία κεριών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αλλά και να ανακυκλωθούν (αφού καθαριστούν). Αυτό ισχύει επίσης για τα καπάκια μας, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο πεύκου (με πιστοποίηση FSC) και όλες τις συσκευασίες μας που είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο χαρτί. Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό όταν αποστέλλουμε τα προϊόντα μας.

Αποτύπωμα άνθρακα: Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για το αποτύπωμα άνθρακα των τελικών προϊόντων μας προμηθεύοντας τις περισσότερες πρώτες ύλες από την Ελλάδα με ελάχιστη απόσταση μεταφοράς. Τα γυάλινα δοχεία, τα καπάκια, τα φυτίλια και οι συσκευασίες προέρχονται από ελληνικά εργοστάσια με απόσταση μικρότερη των 350 χιλιομέτρων από τη βάση μας. Το κερί και τα αρωματικά έλαια προέρχονται από την ΕΕ.

 

ΑΦΜ #: 117623167
Αρ. ΓΕΜΗ: 042700806000
Εταιρία: Θεόδωρος Αντ. Βασιλιάς