Ορθή χρήση κεριών

Η ασφάλεια κατά την καύση ενός κεριού πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για ένα σωστό κάψιμο ώστε να έχετε ασφάλεια στο μέγιστο τα Helessence κεριά σας.

1. Μην αφήνετε ποτέ ένα κερί χωρίς επίβλεψη.
Το κερί που θα ανάψει θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο οπτικό σας πεδίο. Ξέρουμε, είναι τόσο χαλαρωτικό και ρομαντικό να αφήσεις ένα κερί να βάλεις δίπλα στο κρεβάτι σου και να σε πάρει ο ύπνος γλυκά από τη φλόγα που τρεμοπαίζει. Είναι ωραίο συναίσθημα. Και επικίνδυνο επίσης.

2. Κρατήστε το κερί μακριά από οτιδήποτε μπορεί να φωτιά
Ειδικά κουρτίνες, που έχουν την κακή συνήθεια να ελκύονται από τις φλόγες (τι κακό και αυτό...). Άλλα φαινομενικά καλοκάγαθα αντικείμενα που λατρεύουν τη φωτιά είναι τα βιβλία, τα χαρτιά, τα κλινοσκεπάσματα και τα μαλλιά σας.

3. Κρατήστε τα κεριά μακριά από παιδιά και κατοικίδια
Ως ιδιοκτήτες γατών, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σπάνια, αν όχι ποτέ, ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν ένα αναμμένο κερί (επειδή, ξέρετε… ένστικτο;), αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο με την χαμηλότερη νοημοσύνη όπως τα σκυλιά και τα μωρά.

4. Τριμάρετε το φιτίλι στο μισό εκατοστό πριν κάθε χρήση
Παρατηρήσατε το ύψος του φιτιλιού σε ένα καινούριο κερί Helessence; Υπάρχει λόγος για αυτό και είναι ότι τα μακριά ή στραβά φυτίλια δεν μπορούν να προκαλέσουν άνιση και κακή καύση.

5. Βεβαιωθείτε ότι το κερί σας είναι τοποθετημένο σε σταθερή, ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια
Μην τοποθετείτε ποτέ ένα κελί σε κεκλιμένη επιφάνεια ή κάτω από ένα αντικείμενο που με την παραμικρή κίνηση μπορεί να ταρακουνήσει. Επίσης, "ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια" εννοούμε οτιδήποτε δεν ενισχύει τη θερμότητα που παράγει ένα κερί όταν ανάβει (πχ. μετάλλο)

6. Διατηρήστε την επιφάνεια του κεριού σας καθαρή
Τρίμματα από φιτίλια, στάχτη από σπίρτα, αποκαΐδια των φωτογραφιών του πρώην σας είναι βλαβερά για την ασφάλεια, την υγεία και την ψυχολογία σας αντίστοιχα.

7. Κρατήστε τα κεριά σας μακριά από ρεύματα ή συσκευές εξαερισμού
Αναφερόμαστε σε ανεμιστήρες και απευθείας ρεύματα που φαίνονται από τα air condition. Εκτός του ότι το κερί σας θα γράψει σε πολύ γρηγορότερο ρυθμό από όσο πρέπει – που σημαίνει ότι θα τελειώσετε πιο γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος τα ρεύματα αυτά του αέρα να παρασύρουν κοντά στη φλόγα εύφλεκτα μικροαντικείμενα (βλ. 2)

8. Ποτέ μην καίτε ένα κερί μέχρι τα πυθμένα του δοχείου
Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πανέμορφα γυαλιά δοχεία μας για δική σας χρήση σε ένα ακέραιο κομμάτι τότε θα πρέπει να σβήσετε τη φλόγα περίπου 1 εκατοστό πριν φτάσει στον πάτο.

9. Ποτέ μην καίτε ένα κερί για περισσότερο από 4 ώρες κάθε φορά
Αυτό αφορά όλα τα κεριά, όχι μόνο τα δικά μας. Ο κανόνας των 4 ωρών διασφαλίζει ότι τα φιτίλια δεν θα περιέχουν πολύ καύσιμο (κερί) και δεν θα αρχίσουν να παράγουν μεγαλύτερα φλόγα από όσο προορίζονται ως κατασκευαστές για μια σωστή καύση (μια καλή φλόγα είναι περίπου στα 2,5 εκατοστά).

10. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κερί ως νυχτερινό φως
Αυτός ήταν ο Νο.1 λόγος που άρπαζαν τα σπίτια φωτιά σε προηγούμενους αιώνες. Στο 2000 πια έχουμε φακούς γι' αυτό το λόγο ή τα κινητά μας.

11. Το αυτοκίνητο κεριά που έκανε 8-10 εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο
Ναι είναι πολύ ρομαντικό και κάπως ρουστίκ να φτιάξεις μια τεράστια συστοιχία όλων των ειδών των κεριών αναμμένα δίπλα-δίπλα για μια ρομαντική συνεύρεση με το έτερον ήμισυ. Σε λίγες ώρες όμως, θα λιώσουν το ένα το άλλο, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο και για τους δυο σας.

12. Ποτέ μην σβήνετε τα κεριά με νερό
Πρέπει πραγματικά να το εξηγήσουμε αυτό τώρα;